Select Page

Jeg trives best når jeg hører på Bob Marley i bilen

Monica Remøy

Skribent
Monica er vår flinkeste skribent Kjempeflink!

Før jeg legger ut på bilferie er det viktig at bilen er i skikkelig stand slik at man er sikret mot problemer langs veien. Jeg får derfor gjerne en service på bilen og kontrollerer mønsterdybden på dekkene, olje, bremser, kjøleveske, lys, spylervæske etc. slik at unødvendige stopp kan hindres. Deretter er det viktig å sette seg inn i kjøreruten. Skal man over fjellovergang, er man avhengig av ferger og er der arbeid langs ruten som kan føre til forsinkelser? Jeg sjekker også hvor den fineste ruten går, sammenlignet med den hurtigste ruten for jeg elsker å stoppe for en liten fotoshoot langs veien. Jeg kartlegger også hvor det er mulig å stoppe for et godt måltid og planlegger dagsetappene i forhold til hvilke bosteder og stoppesteder vi ønsker å ha. Mitt viktigste tips i planleggingen er å ikke være for ambisiøs og legge opp til for lange strekk. Husk at en bilferie skal nytes som en opplevelse, ikke bare en transportetappe

God stemning på turen og God musikk er et must å ha i bilen på bilferie. Vi rullerer på hvem som bestemmer musikken og setter gjerne opp spillelister som passer til årstiden eller stedet vi reiser i. Litt snacks, nistepakke og drikke sørger også for at humøret ikke synker fordi noen er sulten eller tørst. Det er også viktig at alle i bilen har kunnskap om reiseruten, stoppesteder og tid som er beregnet på etappene. Da vet man hva som venter av opplevelser langs veien og man har man også mange temaer å snakke om. Gode samtaler, både om turen og andre tema, er en viktig del av det å skape god stemning og varige minner fra bilferien.


Beste destinasjon for bilferie Norge er i mine øyne det perfekte landet for en flott bilferie med sin storslåtte natur, tilrettelagte utkikkspunkt/stoppesteder og spennende kjøreruter. De 18 nasjonale turistruter er for eksempel et godt utgangspunkt for å finne spennende og historiske ruter her.
Jeg liker også godt å kjøre på turer i de øvrige nordiske og europeiske land, og har mange gode minner fra bilturer i Østerrike, Belgia, Tyskland, Frankrike, Italia, Danmark, Nord Irland, Spania, Polen, Tsjekkia og Latvia for å nevne noen. For å trekke frem en spesiell var Causeway Coast i Nord-Irland en meget flott kjørerute jeg var så heldig å få oppleve i fjor, mens høyt opp på ønskelisten over roadtrips står Route 66 og Highway 1 i USA.